sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Toy Shop Tycoon

Olen siis varsin pelihullu ihminen ja pelikoneista minulta löytyy Playstation 2, XBox 360, Nintendo Wii ja Nintendo DS. Näistä ehdoton lemppari on PS2, siitä ei päästä yli eikä ympäri. All time lempparipelejä ovat Final Fantasy, Tomb Raider sekä Spyro pelisarjat. Saatankin olla hieman kaavoihini kangistunut noiden pelien kanssa ja hyvä peli pelataan aina uudestaan ja uudestaan läpi. Ehkä jossain merkinnässä innostun esittelemään kokoelmaani enemmänkin mutta nyt keskityn vain tähän yhteen peliin. :)

Yksi niistä asioista mitä kirjasin MitäLomallaPitääTehdä listalle oli pelaaminen, ja sitä paljon. Sitä tarkoitusta varten piti pistää CDONin talvialesta tilaukseen yhdeksän peliä (ihan kun hyllyssä ei olisi ollut sillaisia pelejä mitä en ole vielä koskaan kokeillut). Kahta niistä aloitin jo, Dragon Quest Swordsin Wiille sekä tämän Toy Shop Tycoonin DS:lle.


Pelin idea on hyvin yksinkertainen, sisarukset perivät isoisänsä kuoltua tämän lelukaupan joka tulee saada kolmen vuoden kuluessa kannattamaan tai se siirtyy kaupungin omistukseen. Vuosi on jaettu neljään vuodenaikaan jotka näyttävät kalenterikuukausilta. Jokaisessa kaudessa on jokin erikoistapahtuma kuten halloween tai joulu. Mel myy leluja alakerrasssa kun taas Mark valmistaa niitä yläkerrassa. Kun Mark on tehnyt tietyn määrän jotain lelua osaa hän tehdä sen sen jälkeen nopeammin ja halvemmalla. Lisäksi kun tekee tietyn määrän jotain lelua aukeeaa mahdollisuus tehdä erilaisia leluja. Kaikkia leluja ei voi kuitenkaan saada käyttöön tekemällä muita leluja vaan niiden mallit pitää saada kaupungin asukkailta. Simppeliä, eikö?

Ja vielä mitä. Olen mennyt nyt pelistä puolet eli 1,5 vuotta ja olen tienannut kolme tonnia, tavoite taisi tosiaan olla se 50 000. Tajusin tuossa että olen pelannut peliä aivan väärin. Tein sen jälkeen hieman remppaa kauppaani, lisäsin hyllyjä ja pistin saman tuotteen useasti esille niin alkoi kauppakin käymään vähän paremmin. Peli on silti jo menetetty, tämän kokoinen kauppa minulla olisi pitänyt olla heti alkuunsa kun kituuttelin yhdellä hyllyllä. Lisäksi uusien lelumallien saaminen käyttöön on aikaa vievää ja kallista. Kaupungin asukkailta on myös kauhean vaikea saada niitä malleja ja niille pitäisikin käydä puhumassa päivittäin. Sinäänsä kaupungilla ravaamisessa ei ole mitään ikävää, mutta on ikävää että kaupungilla voi käydä ainoastaan kello 9.00-19.00 eli juurikin samaan aikaan mitä lelukauppa on auki.

Viihdyttävä peli on, se täytyy myöntää. Ehdottomasti sillaine peli mikä otetaan auto- ja junamatkalle mukaan koska se ei vaadi suurta keskittymistä ja se on helppo lopettaa missä vaiheessa tahansa. Ihan heti tällä ei varmaan ole uudelleenpeluuarvoa. Vetelen sen nyt kuitenkin läpi niin osaan sitten ensi kerralla olla viisaampi heti alusta. =D

// 7.1.2010 Sanoinko että olen hävinnyt pelin, ja mitä vielä. Nyt tavarat viedään käsistä niin lujaa ettei mahda mitään. Joudun suunnilleen puolet ajasta pitämään kauppaa kiinni jotta saan tehtyä tavaroita niin paljon kun niitä myydään. Plussalla olen jonkun 20k ja vuosi vielä jäljellä, kyllä me ollaan voitettu tää peli. :) Kaikkia piirrustuksia leluihin en varmaan saa tällä peluukerralla auki koska en ehdi tehdä sillaisia leluja missä on onnistumisprosentti 9 koska niitä muitakin menee kaupaksi. Ei nyt vaan millään enää jaksaisi pelata viimeistä vuotta kun hyllyssä olisi niin paljon muutakin kivaa DS:lle! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti